Rugzak

De rugzak is een benaming die vaak gebruikt wordt voor de leerlinggebonden financiering (LGF). Dit is een extra budget voor kinderen met een beperking of handicap binnen het reguliere onderwijs. Alleen leerlingen met een indicatie komen in aanmerking voor deze financiële hulp. De Commissie van Indicatiestelling (CvI) beoordeelt dit. Deze commissie kijkt onder andere naar de aard van de beperking en de gevolgen van de stoornis voor het onderwijs.

Het budget kan op verschillende manieren gebruikt worden: voor lesmateriaal en leermiddelen, maar ook voor extra begeleidingsuren. Tijdens deze uren krijgt de leerling individuele hulp. Deze extra uren kunnen binnen school gebruikt worden door de leerkracht, de RT-er of de onderwijsassistent, maar ze kunnen ook buiten school ingezet worden voor een ambulante begeleider.

Een rugzak is iets anders dan een persoonsgebonden budget (PGB), want dat laatste is niet per se bedoeld voor school. En bij een PGB krijgen de ouders zelf het geld in handen en kunnen zij zelf een zorgverlener uitkiezen, in tegenstelling tot een rugzak, waarbij de school het budget toegekend krijgt. Een kind kan zowel een PGB als een rugzak hebben.Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbriefInschrijven nieuwsbrief

Gerelateerd onderzoek

Rugzakbeleid LGF
Leerlinggebonden Financiering (LGF) oftewel het rugzakbeleid
Functioneren LCTI
Het functioneren van de LCTI
Integratie onder Rugzak beleid
Integratie onder het Rugzak-beleid
Positie ouders binnen LGF
Positie van ouders binnen de Regeling Leerlinggebonden Financiering (LGF)
Weer Samen Naar School
Weer Samen Naar School (WSNS) - review
[extra-breed-algemeen-kolom2]rugzak

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest