Auteurs

Op deze pagina’s vindt u de profielen van de auteurs van de verdiepende artikelen. Het zijn specialisten op onderwijskundig gebied.

Marjolijn van Noord
Marjolijn van Noord - Coach bij Coaching Aan de vaart in Hoofddorp
Marjolijn van Noord is coach bij Coaching Aan de vaart in Hoofddorp. Marjolijn is 8 jaar werkzaam geweest als stafmedewerker Personeel en Organisatie en HR-adviseur in het Primair Onderwijs.
Albert de Boer
Albert de Boer - onderwijsadviseur en pabodocent
Albert de Boer is onderwijsadviseur en docent aan de PABO. Hij was coordinator van WSNS in Nijmegen en Wijchen en docent voor SON edutraining.
Alex de Bruijn
Alex de Bruijn - organisatieadviseur Principium Advies
Alex de Bruijn is senior managementadviseur bij Driestar Managementadvies en kerndocent bij Penta Nova. Alex is co-auteur van verschillende boeken over onderwijs en leiderschap
Angela Kouwenhoven
Angela Kouwenhoven - leerkracht primair onderwijs
Angela Kouwenhoven is leerkracht primair onderwijs. Bachelor of Education en Master SEN Gedragsspecialist. Vrijwilliger bij CNV onderwijs en de LBGS.
Anna Bosman
Anna Bosman - hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen
Anna Bosman is hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar belangrijkste onderzoeksgebied is lezen, spellen en dyslexie.
Anton Horeweg
Anton Horeweg - leerkracht, gedragsspecialist (master SEN) en trainer/coach
Anton Horeweg is leerkracht/gedragsspecialist (master SEN) en auteur van het boek Gedragsproblemen in de klas.
Arjan Clijsen
Arjan Clijsen - senior adviseur KPC Groep
Arjan Clijsen is senior adviseur bij de KPC Groep. Hij begeleidt regio’s, samenwerkingsverbanden, scholen en leraren bij het implementeren van passend onderwijs.
Bas ter Avest
Bas ter Avest - beleidsadviseur onderwijs en kwaliteit
Bas ter Avest is beleidsadviseur onderwijs en kwaliteit voor stichting DeBasisFluvius
Bea Pompert
Bea Pompert - nascholer, trainer en directeur van De Activiteit
Bea Pompert is directeur van De Activiteit, een organisatie die zich bezig houdt met de ontwikkeling en implementatie van Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO)
Casper Hulshof
Casper Hulshof - psycholoog en docent onderwijskunde
Casper Hulshof is psycholoog en is als docent onderwijskunde verbonden aan de afdeling Educatie van de Universiteit Utrecht.
Ceciel Borghouts
Ceciel Borghouts
Ceciel Borghouts heeft een eigen adviesbureau op rekengebied en onderwijsmanagement. Zij is auteur van protocol erwd en rekenexpert, o.a. dyscalculie.
Dick van der Wateren
Dick van der Wateren - docent natuurkunde en nlt, auteur en edublogger
Dick van der Wateren is docent natuurkunde en nlt aan het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem, schrijft voor zijn eigen blog en is auteur voor verschillende onderwijsbladen.
Dirk van der Wulp
Dirk van der Wulp - trainer, coach, counseler
Dirk van der Wulp is biologiedocent met 38 jaar les-ervaring en schoolcounselor met bijna 25 jaar ervaring in het psychosociaal begeleiden van leerlingen.
Dolf Janson
Dolf Janson - zelfstandig onderwijsadviseur en -ontwikkelaar
Dolf Janson is senior onderwijsadviseur bij Jansonadvies. Hij publiceert regelmatig in onderwijskundige tijdschriften en hij heeft diverse boeken geschreven.
Elena Carmona van Loon
Elena Carmona van Loon
Elena Carmona van Loon is orthopedagoog-generalist en behandelaar en onderzoekster en is de laatste 15 jaar met veel plezier werkzaam in het PO, VO en MBO onderwijs.
Eleonoor van Gerven
Eleonoor van Gerven - pedagoog en docent hoogbegaafdheid
Eleonoor van Gerven is pedagoog en docent aan de opleiding voor hoogbegaafdheid specialist en auteur van het handboek hoogbegaafheid.
Erna Brummel
Erna Brummel-docent Frans
Erna Brummel heeft Franse taal en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is ruim tien jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs.
Eveline van Baalen
Eveline van Baalen - toetsontwikkelaar bij Bureau ICE
Eveline van Baalen is werkzaam als toetsontwikkelaar bij Bureau ICE. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van allerlei taaltoetsen: Engels, Duits, Frans en Spaans.
Ewald Vervaet
Ewald Vervaet - ontwikkelingspsycholoog en docent
Ewald Vervaet is ontwikkelings- en leespsycholoog en geeft vooral cursussen en lezingen op het gebied van de leesontwikkeling.
Filip Dochy
Filip Dochy - hoogleraar Onderwijskunde
Filip Dochy is hoogleraar Onderwijskunde en Corporate Training aan de Katholieke Universiteit Leuven en hoogleraar Onderwijsinnovatie en IT aan de Universiteit van Maastricht
Gerard Melis
Gerard Melis - orthopedagoog-generalist / gz-psycholoog - onderwijsadviseur - ontwikkelaar
Gerard Melis is orthopedagoog-generalist / gz-psycholoog, onderwijsadviseur en ontwikkelaar en hij is auteur van het veelgebruikte DLE-boek.
Gerdineke van Silfhout
Gerdineke van Silfhout - Curriculumontwikkelaar Taal
Gerdineke van Silfhout is als curriculumontwikkelaar Taal werkzaam bij het SLO en betrokken bij projecten rondom geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs en formatieve toetsing.
Gert Biesta
Gert Biesta - Professor of Education
Gert Biesta is als Professor of Education verbonden aan Brunel University London. Hij publiceert over de theorie van opvoeding en onderwijs en diverse andere onderwijskundige thema's.
Guus Geisen
Guus Geisen - onderwijsadviseur, coach, auteur
Guus Geisen is onderwijsadviseur, coach en auteur. Guus begeleidt scholen die zich bezig houden met het geven van goed, betekenisvol onderwijs, dat past binnen deze tijd.
Harm Klifman
Harm Klifman - senior adviseur management en bestuur
Harm Klifman werkt als senior adviseur bij Van Beekveld en Terpstra Organisatieadvies te Hoorn. Hij is kernauteur van BasisschoolManagement
Harry van de Pol
Harry van de Pol - trainer, coach en inspirator
Harry van de Pol is trainer, coach en inspirator. Hij geniet ervan als mensen de weg naar binnen gaan. Ontdekken wie zij zijn en wat zij willen. Om vervolgens ook tevoorschijn te komen.
Hélène van Oudheusden
Hélène van Oudheusden - coach en trainer
Hélène van Oudheusden is schoolcoach en personal coach in haar eigen bedrijf in Den Haag. Zij adviseert schooldirecties over het welzijn van kinderen en zij geeft trainingen sociaal-emotioneel leren.
Henk Galenkamp
Henk Galenkamp - specialist in leiderschapscoaching, teamcoaching en -training
Henk Galenkamp is zelfstandig consultant, trainer, coach en opleider. Daarnaast geeft hij onder meer Masterclasses Praktische Psychologie voor teamleiders.
Henk Sissing
Henk Sissing - zelfstandig consultant, ontwikkelaar en onderzoeker
Henk Sissing is onderwijsliefhebber en zelfstandig consultant, ontwikkelaar en onderzoeker.
Herman Kolthof
Herman Kolthof - Rijnlands onderwijs- en organisatieadviseur
Herman Kolthof is rijnlands onderwijs- en organisatieadviseur. Hij vertaalt Rijnlandse principes in zijn werk met bestuurders en directies van scholen.
Ivo Mijland
Ivo Mijland
Ivo Mijland is eigenaar van Ortho Consult. Hij werkt als trainer/coach op scholen in heel Nederland. Hij was docent Nederlands en mentor. Hij geeft lezingen voor leerlingbegeleiders.
Jaap Versfelt
Jaap Versfelt - initiatiefnemer stichting leerKRACHT
Jaap Versfelt heeft in 2012 de stichting leerKRACHT opgericht met als doel om in het Nederlands ondewijs een cultuur van 'elke dag een beetje beter' te creëren.
Jan Jutten
Jan Jutten - onderwijskundig consultant
Jan Jutten is werkzaam als zelfstandig onderwijsadviseur bij de organisatie Natuurlijk leren. Hij begeleidt samenwerkingsverbanden op weg naar lerende organisaties.
Jelte van der Kooi
Jelte van der Kooi
Jelte van der Kooi heeft meer dan 25 jaar ervaring als leerkracht, intern begeleider, directeur. Hij is trainer en adviseur en observeerde meer dan 150 klassen en hielp honderden leerkrachten
Jos Cöp
Jos Cöp - onderwijskundige en leermiddelenspecialist
Jos Cöp is onderwijskundige en onafhankelijk leer(middelen)specialist taal, lezen en ICT bij Leertijd.nl
Joyce van den Boogaard
Joyce van den Boogaard - onderwijsadviseur
Joyce van den Boogaard, adviseur bij Onderwijs Maak Je Samen en onder andere betrokken bij Q-onderwijs.nl voor het voortgezet onderwijs.
Karen Heij
Karen Heij - zelfstandig toetsexpert
Karen Heij is toetsontwikkelaar en streeft naar toetsing waarvan de leerlingen leren.
Karin van de Mortel
Karin van de Mortel - specialist en auteur taal en leesonderwijs
Karin van de Mortel is specialist en auteur taal en leesonderwijs bij CPS. Karin is projectleider van LISBO (Leesimpuls Speciaal Basisonderwijs) en auteur.
Kees van Overveld
Kees van Overveld - Gedragsdeskundige
Dr. Kees van Overveld is gedragsdeskundige. Hij is als coördinator van het Expertisecentrum Gedrag verbonden aan het Seminarium voor Orthopedagogiek (Hogeschool Utrecht).
Lia Voerman
Lia Voerman - Trainer
Lia Voerman, trainer en onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht. Gespecialiseerd in het geven van feedback aan professionals.
Lia Voerman en Frans Faber
Lia Voerman en Frans Faber
Lia Voerman en Frans Faber hebben de methode Didactisch Coachen vanuit de praktijk ontwikkeld. Zij werken samen vanuit hun eigen bedrijf V&F Onderwijs Consult.
Luc Stevens
Luc Stevens - emeritus hoogleraar, directeur NIVOZ
Luc Stevens is emeritus hoogleraar orthopedagogiek van de Universiteit van Utrecht. Hij is momenteel directeur van het NIVOZ en docent pedagogisch tact.
Marcel Schmeier
Marcel Schmeier - onderwijsadviseur taal en rekenen bij Expertis
Marcel Schmeier is onderwijsadviseur taal en rekenen bij Expertis. Marcel is initiatiefnemer van de website www.onderwijsgek.nl en auteur in onderwijsvakbladen.
Marcel van Herpen
Marcel van Herpen - spreker en auteur
Marcel is onder meer mede-oprichter van het Nivoz en de eerste school voor Ervarings Gericht Onderwijs in Nederland. Marcel is auteur van 'Ik, de leraar' en 'Wij, de leraar'.
Marjoke Hinnen
Marjoke Hinnen - adviseur en docent
Marjoke Hinnen is onderwijsadviseur bij ViaSchool en adviseert en begeleidt scholen bij het implementeren van een autonomie bevorderende leeromgeving
Marjolein Zwik
Marjolein Zwik - leerkracht basisonderwijs en Master SEN
Marjolein Zwik is leerkracht in het basisonderwijs en Master SEN.
Marléone Goudswaard
Marléone Goudswaard - ontwikkelaar en adviseur
Marléone Goudswaard werkt als ontwikkelaar en adviseur bij de CED-Groep. Zij ontwikkelt producten die onderwijsprofessionals gebruiken om het beste uit leerlingen te halen.
Martie de Pater
Martie de Pater - rekenspecialist en onderwijsadviseur
Martie de Pater-Sneep is rekenspecialist en onderwijsadviseur bij De Pater Onderwijsadvies
Michel Verdoorn
Michel Verdoorn - onderwijsadviseur bij Lestijd
Michel Verdoorn - onderwijsadviseur bij Lestijd onderwijsadvies. Hij houdt zich veel bezig met het optimaal benutten van de lestijd, bijvoorbeeld door differentiatie.
Miriam de Heer
Miriam de Heer - freelance auteur teksten en toetsen
Miriam de Heer is freelance auteur op het gebied van zorg en welzijn. Zij schrijft over mensen in elke levensfase. Educatief materiaal voor bij en nascholing.
Naomi Mertens
Naomi Mertens - onderwijsadviseur
Naomi Mertens is zelfstandig onderwijsadviseur bij MijnLeergemeenschap. Actief in School aan Zet. Werkt mee aan verschillende projecten van Hogeschool de Kempel.
Nico van der Meer
Nico van der Meer - onderwijsadviseur en directeur van NTO-Effekt
Nico van der Meer is senior onderwijsadviseur bij de Bazalt Groep en directeur van NTO-Effekt
Noëlle Pameijer
Noëlle Pameijer - School-, GZ- en kinderpsycholoog NIP
Noëlle Pameijer is als school-, GZ- en kinderpsycholoog werkzaam bij samenwerkingsverband Passend Onderwijs Unita en in het speciaal basisonderwijs (Annie M.G. Schmidtschool)
Pascal Cuijpers
Pascal Cuijpers
Pascal Cuijpers is werkzaam als leraar beeldende vorming. Daarnaast publiceert hij opniestukken, colums, korte verhalen en gedichten over onderwijs.
Paul Filipiak
Paul Filipiak - taalleesdeskundige bij Filipiak Educatie en Multimedia
Paul Filipiak is als taalleesdeskundige verbonden met Onderwijs Maak je Samen en met het landelijke School Aan Zet.
Peter de Vries
Peter de Vries - principal consultant bij CPS
Peter de Vries is principal consultant bij CPS met als expertise ouderbetrokkenheid. Hij begeleidt scholen en ouders en publiceerde diverse boeken.
Peter de Vries
Peter de Vries - orthopedagoog
Peter de Vries is orthopedagoog bij de Hogeschool Utrecht en stafmedewerker orhopedagogiek bij de Stichting Leerlingzorg Almere.
Peter Mol
Peter Mol
Peter Mol Is orthopedagoog en directeur van Gedragpunt, Scholing en Advies. Daarnaast auteur van boeken over gedragsproblemen en spreker op congressen
René Leverink
René Leverink, onderwijsjournalist en docent Nederlands
René Leverink is onderwijsjournalist en docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Hij publiceert over onderwijs in verschillende onderwijstijdschriften.
Robert-jan Simons
Robert-jan Simons - emeritus hoogleraar
Robert-Jan Simons is emeritus hoogleraar. Hij werkt nu als zelfstandig professional vanuit zijn bureau ‘Visie op leren’.
Ronald Dulmers
Ronald Dulmers - onderzoeker - adviseur - trainer
Ronald Dulmers is algemeen directeur van Scholen met Succes, een onderzoeksbureau dat scholen adviseert rond schoolprofilering en oudertevredenheid.
Sieneke Goorhuis
Sieneke Goorhuis - orthopedagoog en spraakpatholoog
Sieneke Goorhuis is orthopedagoog en spraakpatholoog en lector Early Childhood aan Stenden Hogeschool in Noord Nederland
Sonja de Lange
Sonja de Lange - onderwijsadviseur en projectleider
Sonja de Lange is onderwijsadviseur bij NTO Effect en projectleider van het project Afstemming. Daarnaast is zij betrokken bij de ontwikkeling van de 1-zorgroute.
Sylvia Peters
Sylvia Peters - docent onderwijskunde en directeur
Sylvia Peters is docent onderwijskunde en directeur van Eduseries.
Tanja van Beukering
Tanja van Beukering - Pedagoog en onderwijskundige
Tanja van Beukering is pedagoog en onderwijskundige. Zij is als trainer, adviseur en coach werkzaam bij Van der Wolf & Van Beukering, onderwijsadviseurs te Bussum.
Teije de Vos
Teije de Vos - testontwikkelaar - toetsdeskundige - adviseur
Teije de Vos is als testontwikkelaar en toetsdeskundige werkzaam voor Boom test uitgevers. Hij heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van testen.
Theo Wildeboer
Theo Wildeboer - instructiecoach en schoolauditor
Theo Wildeboer werkt in opdracht en onder zijn eigen naam als instructiecoach en schoolauditor voor besturen en directeuren.
Tijl Rood
Tijl Rood - directeur
Tijl Rood is directeur van Basisschool de Verwondering. Hij is een van de initiatiefnemers van het nieuwe organisatiemodel wat de leerlingen als uitgangspunt neemt in het onderwijs.
Ton van der Valk
Ton van der Valk - techniekfilosoof en gamedesigner
Ton van der Valk is techniekfilosoof, onderwijsonderzoeker en gamedesigner bij Kennisbronnen en Hexboard.com Hij is initiatiefnemer en ontwerper van de Motivatiespiegel.
Wendy Brasz en Myra den Haan
Wendy Brasz en Myra den Haan - Aanjagers in onderwijs en ontwikkeling
Wendy Brasz en Myra den Haan zijn hun hele loopbaan met onderwijs bezig geweest: Wendy als leerkracht en intern begeleider, Myra als educatief uitgever.
Wilfred Rubens
Wilfred Rubens
Wilfred Rubens heeft pedagogische wetenschappen en onderwijsmanagement gestudeerd. Hij is redactielid van e-learning.nl en enthousiast social-mediagebruiker.
Willem de Jong
Willem de Jong - voorlichter trainer, auteur en eigenaar van Gedrag.nu
Willem de Jong is eigenaar van Gedrag.nu. Hij werkt als voorlichter trainer en is bekend als auteur van verschillende boeken zoals Gedrag is meer dan je ziet
Yvonne van Sark
Yvonne van Sark - adviseur en partner bij YoungWorks en auteur
Yvonne van Sark is adviseur en partner bij YoungWorks, bureau voor jongerencommunicatie. Yvonne is co-auteur van o.a. Puberbrein Binnenstebuiten.
Sietske van der Wegen
Sietske van der Wegen - Leerkracht primair onderwijs, MLI-er en onderwijs ambassadeur
Anke de Boer
Anke de Boer - universitair docent - onderzoeker
Anke de Boer is assistent professor aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Anne van Hees
Anne van Hees - onderwijskundige
Anne van Hees is onderwijskundige en coach/eigenaar van Hulp bij ADHD. Ze publiceert regelmatig op hetkind.org en in Balans Magazine en schrijft colums.
Arnold Jonk
Arnold Jonk - Hoofdinspecteur primair onderwijs en expertisecentra
Arnold Jonk is hoofdinspecteur primair onderwijs en expertisecentra bij de onderwijsinspectie.
Ernst van Grol
Ernst van Grol - bewegingsonderwijzer en zelfverdedigingsinstructeur
Ernst van Grol heeft een enorme passie voor bewegen, lesgeven en mensen. Hij helpt mensen om verder te komen in hun ontwikkeling, waarbij hij zijn drie passies combineert.
Gert de Graaf
Gert de Graaf - onderwijsmedewerker bij Stichting Downsyndroom
Gert de Graaf is onderwijsmedewerker bij Stichting Downsyndroom. Hij is gepromoveerd op het onderwijs aan leerlingen met Downsyndroom.
Hanne Touw
Hanne Touw - onderzoeker, trainer en docent
Hanne Touw is werkzaam bij het Kenniscentrum van stichting De Kleine Prins, het Seminarium voor Orthopedagogiek en lid van de kenniskring van het lectoraat Gedrag en onderzoek in de educatieve praxis bij de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht.
Hanno van Keulen
Hanno van Keulen - Professor in Leadership in Education
Hanno van Keulen - Professor in Leadership in Education bij het Windesheim in Flevoland.
Hans van Rijn
Hans van Rijn - ontwikkelaar, trainer, coach
Hans is ontwikkelaar, inspirerende trainer en ontwikkelingsgerichte coach. Hans is ontwikkelaar van expertsysteem Zien! en kwaliteitsinstrument Integraal.
Inge Verstraete
Inge Verstraete - autismespecialist VO
Inge Verstraete is autismespecialist VO, Consulent passend onderwijs bij het samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland en eigenaar van Edu-support.
Ingrid van Essen
Ingrid van Essen - docent, eigenaar Young Identity Coaching
Ingrid van Essen is docent en eigenaar van Young Identity Coaching. Zij is auteur van: Effectief en affectief lesgeven aan pubers en Pubermania.
Jacqueline Visser
Jacqueline Visser - marktgroepmanager basisonderwijs bij Cito
Jacqueline Visser is als marktgroepmanager basisonderwijs verantwoordelijk voor het Cito Volgsysteem primair onderwijs: van de kleutertoetsen tot en met de Cito Eindtoets Basisonderwijs.
Job van Velsen
Job van Velsen - adviseur, projectleider
Job van Velsen is adviseur op het gebied van vernieuwende onderwijsconcepten. Hij is projectleider van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen en adviseur bij het Netwerkbureau Kinderopvang.
Joep Derkx
Joep Derkx - bestuurder - consultant - assessor - coach
Joep Derkx is bestuurder bij DAG IKC en stichting Jeelo. Daarnaast is hij interim manager, assessor en coach bij Bureau Ratio.
Joop Stroes
Joop Stroes - ADHD coach
Joop Stroes is een zelfstandig ADHD coach. Hij begeleidt mensen met ADHD zowel in de privé als zakelijke omgeving. Ook hij richt hij zich op partners en familie.
Joris Spekle
Joris Spekle - senior consultant bij CPS
Joris Spekle is senior consult bij CPS met als expertise ouderbetrokkenheid en het betrekken van ouders in onderwijsleerprocessen. Hij ontwikkelde Leren met Ouders en zorgt voor implementatie hiervan op scholen.
Lex Hupe
Lex Hupe - waarmaker en verbinder in het onderwijs
Lex Hupe is inspirator, aanjager en verbinder in het onderwijs. Hij heeft een passie voor onderwijsvernieuwing en bereikt dat door samenwerking verbinding.
Lisanne van Nijnatten
Lisanne van Nijnatten - kinder- & jeugdpsycholoog
Lisanne is Kinder- & Jeugdpsycholoog die zich in haar bedrijf Edu & ik richt op onderwijsadvisering, projectontwikkeling, diagnostiek en begeleiding.
Louise Berkhout
Louise Berkhout - docent psychologie en psychopathologie
Louise Berkhout werkt als docent psychologie en psychopathologie binnen het cluster Zorg van de Hogeschool Leiden.
Maarten Massink
Maarten Massink - redacteur bij het vakblad KVLO en LO docent
Maarten Massink is redacteur bij het vakblad KVLO en mede-auteur van Basisdocument bewegingsonderwijs.
Marion van Olst
Marion van Olst
Marion van Olst is hoofd nazorg bij de Stichting Adoptievoorzieningen. Ze is pedagoog, trainer, gezinsbegeleider, psychomotorisch therapeut en leidinggevende.
Monique Baard
Monique Baard - trainer, coach, SWPBS, gedragsspecialist
Monique Baard is trainer, coach en gedragsspecialist. Zij is expert op het gebied van School Wide Positive Behavior Support en auteur van diverse boeken.
Nina Boswinkel
Nina Boswinkel
Nina Boswinkel houdt zich al ruim 25 jaar bezig reken-wiskundeonderwijs op de basisschool. Sinds 2002 heeft zij zich gespecialiseerd in het speciaal basisonderwijs.
Pepijn Dousi
Pepijn Dousi - onderwijskundige, senior adviseur
Pepijn is onderwijskundige en werkzaam als senior adviseur voor de IEP Eindtoets en het IEP LVS bij Bureau ICE.
Peter Ruit
Peter Ruit - opleidingsdocent - onderzoeker - supervisor - coach
Peter Ruit is senior opleidingsdocent, onderzoeker, supervisor en coach bij Driestar Educatief. Hij houdt zich bezig met positieve psychologie binnen het onderwijs
Pieter Snel
Pieter Snel - docent
Pieter Snel is docent op het Tienercollege. Hij is mede ontwikkelaar van de programmalijn voor het Tienercollege.
Sandra Koot
Sandra Koot - trainer, adviseur
Sandra Koot is trainer en adviseur bij Educote, een onderneming die maatwerk levert in onderwijs en training op het gebied van passend onderwijs.
Sanne van den Hoek
Sanne van den Hoek
Sanne van den Hoek is communicatieadviseur en projectmedewerker bij LKCA.
Terry van de Beek
Terry van de Beek - onderwijsadviseur en trainer
Terry van de Beek is free-lance adviseur en trainer op het gebied van taal en lezen. Terry is dyslexiespecialist en heeft de Dyslexie-Express ontwikkeld.
Vera Meewis
Vera Meewis
Vera Meewis werkt bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).
Laura Batstra
Laura Batstra - onderzoeker en docent
Laura Batstra is onderzoeker en docent bij de afdeling Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen.
Rijk van Ommeren
Rijk van Ommeren - directeur RDO en onderwijsadviseur
Rijk van Ommeren is schoolleider van een grote school in Woerden. Daarnaast werkt hij als zelfstandig organisatieadviseur in het primair onderwijs
Steven Pont
Steven Pont - ontwikkelingspsycholoog / gezinstherapeut, columnist, auteur
Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker, columnist en auteur van diverse boeken.
Annemieke Top
Annemieke Top - Kwaliteitszorgmedewerker Hoornbeeck College
Annemieke Top is kwaliteitszorgmedewerker en beleidsondersteuner bij het Hoornbeeck College te Amersfoort. Zij is tevens redactielid van Wij-leren.nl en bijlesdocent in diverse vakken.
Arja Kerpel
Arja Kerpel - groepsleerkracht - specialist hoogbegaafdheid
Arja Kerpel is specialist hoogbegaafdheid en leerkracht van een klas voor hoogbegaafde leerlingen. Ze is redactielid van Wij-leren.nl en projectleider van Wij-spelen.nl
Bas van Dijk
Bas van Dijk - zelfstandig coach, therapeut i.o. en blogger
Bas van Dijk is zelfstandig coach, therapeut i.o. en blogger. Hij schrijft verrassende teksten voor interne en externe communicatie. Verder traint hij op het gebied van samenwerking, communicatie en persoonlijke ontwikkeling.
Helèn de Jong
Helèn de Jong - leerkracht, taalspecialist (MEN) en redactielid
Helèn de Jong is taalspecialist en groepsleerkracht in het basisonderwijs. Ze is redactielid van Wij-leren.nl.
Korstiaan Karels
Korstiaan Karels - onderwijsadviseur
Korstiaan Karels - onderwijsadviseur bij KOC Diensten. MSc onderwijskunde - Specialisatie rekenen en sociaal emotionele ontwikkeling.
Machiel Karels
Machiel Karels - directeur Wij-leren.nl | onderwijsadviseur
Machiel Karels is onderwijsadviseur en trainer bij De Lerende School. Daarnaast is hij directeur van Wij-leren.nl, kennisplatform voor het onderwijs.
Marianne Hogenhout
Marianne Hogenhout
Marianne Hogenhout is student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs. Ze studeert zowel Onderwijskunde aan de Universiteit van Utrecht als Pabo op de Hogeschool Utrecht.
Marleen Legemaat
Marleen Legemaat - Redacteur wij-leren.nl
Marleen Legemaat - Redacteur wij-leren.nl

AuteursInschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.