De perfecte laptoptas voor docenten vind je zo

Geplaatst op 19 juni 2023

Waar de meeste docenten jaren geleden een groot deel van de werkzaamheden nog met pen en papier deden, zien we dat de digitalisering zich in razend tempo voortzet. Niet zo vreemd dus dat vooral op school digitaal wordt gewerkt. Uiteraard zijn er ook nog voldoende vakken waarbij je moet schrijven of er het nodige wordt gevraagd van je creativiteit, maar zullen we dit in de toekomst steeds minder zien. Niet voor niets heeft vrijwel iedere docent daarom ook een laptop. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je laptop, net zoals je aktetas, op een veilige en vooral ook comfortabele manier kunt meenemen? Alles begint natuurlijk bij een goede laptoptas. Hoe je deze vindt, lees je hier.

Het juiste formaat

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte tas voor je laptop, is het handig te weten hoe groot je laptop is. Stel dat je een laptop hebt van 17.3 inch, dan is een laptoptas 17 inch wel zo handig. Kies je voor een te kleine tas, dan loop je het risico dat je laptop niet past of veel te strak in de tas zit, waardoor de bescherming een stuk minder is. Let er dus goed op dat je kiest voor een tas waar je laptop goed in kan. Daarnaast zijn er uiteraard wel mogelijkheden om een wat grotere tas te kiezen, zodat je er ook een muis en eventueel andere spullen mee kunt nemen, maar daarover later meer.

Functionaliteit van de tas

Het is logisch dat je een laptoptas aanschaft omdat je je laptop veilig wilt kunnen vervoeren. Toch is het vooral voor docenten handig om verder te kijken dan alleen dat. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je naast je laptop, ook het nodige papierwerk mee moet nemen. Je kunt er dan wel voor kiezen om twee tassen mee te nemen, maar wanneer je met de fiets naar je werk gaat, is dit niet bepaald praktisch. Kijken we naar de stijlvolle mutsaers, dan zien we dat deze niet alleen geschikt zijn om laptop in mee te kunnen nemen, maar ze ook beschikken over allemaal andere vakken, zodat je ook je telefoon op een veilige manier kunt opbergen. Zo hoef je niet eerst je hele tas overhoop te halen en weet je precies waar je wat kunt vinden.

Manier van dragen

Bij een laptoptas denken we vaak aan een tas met twee handvatten. Toch zijn er ook allerlei varianten waarbij je de tas kunt gebruiken als soort van schoudertas. Niet alleen handig voor wanneer je met het ov naar je werk gaat, maar ook voor op de fiets. Het is niet bepaald veilig om je tas aan het stuur te hangen. Kies je voor een tas met lange schouderband, dan kun je deze gekruist over je schouder dragen, waardoor je niet alleen je beide handen aan het stuur kunt houden, maar je je ook geen zorgen hoeft te maken dat je het evenwicht verliest omdat de tas aan het stuur hangt.

 

 

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest