Dit is waarom een goede schooltas onmisbaar is

Geplaatst op 6 februari 2023

Wanneer je voor het eerst naar de middelbare school gaat, dan is dit natuurlijk allemaal ontzettend spannend. Des te belangrijker is het dus ook om niets aan het toeval over te laten. Ga je met de fiets, dan is het verstandig om de route misschien vooraf alvast een aantal keren te rijden, zodat je zeker weet dat je niet verdwaald. Heb je een flink stapel met boeken, dan dienen deze uiteraard vooraf ook nog even te worden voorzien van een mooie kaft. Kortom, allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je kind een stuk rustiger aan zijn of haar eerste schooldag kan beginnen. Toch is er nog één belangrijk ding die we zijn vergeten en dat is natuurlijk het uitzoeken van een goede schooltas. Ondanks het feit dat hier nog wel eens te lichtzinnig over wordt gedaan, is het wel degelijk van belang. Waarom dat vertellen we je hier.

Je kind zit nog in de groei

Op het moment dat je voor het eerst naar de middelbare school gaat, dan ben je vaak een jaar of 12. Dat houdt dus in dat je als kind nog lang niet volledig bent volgroeid. Je kunt je dan dus ook wel voorstellen hoe belangrijk of het is dat je ervoor zorgt dat je een goede rugtas draagt. Het is immers iets anders dan het uitzoeken van een toilettas heren. Zorg er daarom dus ook voor dat je voldoende tijd en aandacht besteed aan het vinden van een goede tas. Wat wel verstandig is om te doen, is om te kijken naar de gerenommeerde merken. Een eastpak rugzak staat er bijvoorbeeld om bekend dat ze eenvoudig in maat te verstellen zijn, waardoor je kind er tot in lengte van jaren plezier van kan hebben. Doordat je kind nog in de groei zit, is de kans groot dat de tas in het tweede deel van het eerste leerjaar te klein is geworden en de schouderbanden moeten worden aangepast.

De boeken kunnen gemakkelijk worden meegenomen

Op de basisschool heb je natuurlijk nog geen boeken nodig. Laat staan dat ze het hebben over huiswerk. Vooral in de eerste jaren van je basisschool ‘carrière’ zal je met name bezig zijn met het woorden leren, rekenen en allerlei andere basisdingen, die je in een later stadium nodig hebt om goed te kunnen functioneren in deze maatschappij. Nadat je de basisschool hebt afgerond, is het tijd voor de middelbare school. Hierbij is het belangrijk te weten dat je voor ieder vak een boek krijgt en soms zelfs wel twee of meer. Om deze goed mee te kunnen nemen, is een goede schooltas natuurlijk onmisbaar.

Je beschermt je boeken

De laatste reden waarom een goede schooltas van belang is, is omdat je je boeken ermee beschermt. In de meeste gevallen leveren je boeken namelijk na je studie nog een aanzienlijk bedrag op. Hoe fijn is het dan dat je ze in nog goede staat kunt verkopen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat boeken met de welbekende ezelsoren, een stuk minder zullen opleveren, dan wanneer je boeken er nog ‘zo goed als nieuw’ uitzien. Wat je ook steeds vaker ziet, is dat veel meiden kiezen voor een schoudertas zwart. Super handig, maar niet bepaald praktisch op het moment dat je met de fiets naar school gaat.

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest