Waar let je op bij de aanschaf van een schooltas?

Geplaatst op 29 augustus 2023

Als je op zoek bent naar een rugzak, bijvoorbeeld voor school, dan begrijpen we dat het soms behoorlijk lastig kan zijn om er een te vinden. Het internet biedt namelijk een overvloed aan verschillende soorten, maten en kleuren rugzakken voor naar school. Echter, online kun je juist een aantal handige tips vinden die het vinden van de perfecte rugzak veel makkelijker maken. Het is wel belangrijk om te vermelden dat je door middel van diverse filters al redelijk snel een selectie kunt maken die aan jouw wensen en eventuele eisen voldoet. Maar let op, wees niet te streng voor jezelf! Waarom we dit zeggen, leggen we je natuurlijk straks even uit!

Het budget

Laten we maar meteen met het belangrijkste beginnen en ook het punt waarom we zeggen dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. Het uitzoeken van een tas is natuurlijk gratis, maar toch is het wel aan te raden een budget met jezelf of je kind af te spreken wanneer jullie op zoek gaan naar een geschikte schooltas. Zo zijn er namelijk tassen van enkele tientallen euro’s, maar ze zijn er ook van ver boven de honderd. Om ervoor te zorgen dat je straks niet op een paar euro de geschikte hoeft te laten hangen, is het advies dus ook om je budget iets ruimer aan te houden. Dit is dus ook precies wat we bedoelen met ‘wees niet te streng’. Houd een marge van 10 tot 15 procent aan, zodat je niet met lege handen komt te staan.

Waar wordt de tas voor gebruikt

Voor je een goede keuze kunt maken, is het handig te weten waar de tas voor wordt gebruikt. Uiteraard zal het logisch zijn dat een schooltas voor school wordt gebruikt, maar dit is niet altijd het geval. Mensen kiezen namelijk ook voor deze tassen, omdat ze kwalitatief vaak beter zijn en ook qua indeling een stuk praktischer dan veel andere tassen. Bepaal dus voor jezelf waarvoor je je tas wilt gebruiken, zodat je op basis daarvan een eerste schifting kunt maken in combinatie met het maximaal te besteden budget voor je nieuwe tas. Je zult namelijk zien dat wanneer je kiest voor een kwalitatief goede tas, je hier tot in lengte van jaren plezier van zult hebben.

Welk formaat kies je?

Nu weet waarvoor je de tas nodig hebt, wordt het formaat plotseling veel eenvoudiger. Stel dat je elke dag een grote stapel boeken naar school moet brengen, samen met een 17 inch laptop. Dan weet je welk formaat jouw nieuwe tas minimaal moet hebben. Het is echter verstandig om de afmetingen iets ruimer te nemen, zodat je indien nodig ook wat extra dingen kunt meenemen, zoals een lunchbox of een extra boek omdat je van plan bent om tijdens een uitgevallen les te studeren voor een toets van een ander vak. Je zult namelijk merken dat je tas niet alleen voor school zal worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor vakanties of andere uitstapjes.

Wat moet er allemaal in je tas kunnen?

Heb je je tas nodig voor alleen een paar boeken en een laptop, dan is het ook handig dat je tas beschikt over wat extra vakken. Helemaal wanneer je niet wilt hoeven zoeken naar je sleutelbos of pasjeshouder voor heren wanneer je iets nodig hebt. Zorg er dus voor dat je goed kijkt naar de indeling van je eventuele nieuwe tas, want alleen aan een mooie tas heb je namelijk niet zo heel erg veel. Uiteindelijk gaat het er vooral om wat je ermee kunt en hoe praktisch je tas is. Blijkt dat er net een laptop en geen boeken in kunnen, dan is het aan te raden toch echt even verder te kijken.

 

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest