Wijleren - Huiswerkbegeleiding - Zomerschool - Sociaal emotionele programmas

Geplaatst op 11 maart 2024

Wijleren.nl: een holistische benadering van onderwijs

In het streven naar het bestrijden van leerachterstanden en het bevorderen van gelijke kansen in het onderwijs, heeft Wijleren.nl een uitgebreid scala aan programma's en diensten ontwikkeld. Deze programma's richten zich niet alleen op de academische ontwikkeling van leerlingen, maar ook op hun sociaal-emotionele groei. In dit artikel worden de verschillende onderdelen van Wijleren.nl belicht, waarbij elke sectie wordt geïntroduceerd met een tussenkop.

Lente- en Zomerschool: klaarstomen voor succes

De lente- en zomerscholen van Wijleren.nl bieden op maat gemaakte programma's tijdens de mei- en zomervakanties. Deze programma's zijn ontworpen om leerlingen voor te bereiden op centrale examens of het nieuwe schooljaar. Naast het bijspijkeren van vakinhoud, ligt de nadruk ook op de ontwikkeling van sociaal-emotionele en executieve functies.

Huiswerkbegeleiding op School: rust, hulp en structuur

Voor leerlingen die behoefte hebben aan een rustige omgeving om hun huiswerk te maken, biedt Wijleren.nl huiswerkbegeleiding op school aan. Ervaren begeleiders zorgen voor een geschikte leeromgeving en kunnen vakspecifieke vragen beantwoorden, waardoor leerlingen de nodige rust, hulp en structuur krijgen om hun taken uit te voeren.

Sociaal-Emotionele Programma's: meer dan praten alleen

Wijleren.nl erkent dat sociaal-emotionele competenties niet alleen worden ontwikkeld door erover te praten, maar door actie te ondernemen. Het sociaal-emotionele programma van Wijleren.nl omvat praktische lessen die rekening houden met de psychologische basisbehoeften van leerlingen: competentie, verbondenheid en autonomie. Door actieve deelname aan deze lessen worden leerlingen gestimuleerd om zichzelf en anderen beter te begrijpen.

Visie van Wijleren.nl: samen leren en groeien

De visie van Wijleren.nl benadrukt de samenwerking tussen docenten en leerlingen in een contextuele leeromgeving. Pedagogisch-didactisch handelen staat centraal, waarbij veiligheid, geborgenheid, inspiratie, motivatie en vertrouwen essentieel zijn. Door gebruik te maken van contextrijke voorbeelden en activerende leermethoden, streeft Wijleren.nl ernaar om de betrokkenheid van leerlingen te vergroten en hun leerproces te bevorderen.

Werving en Selectie: het vinden van de juiste match

Als betrouwbare partner biedt Wijleren.nl ook wervings- en selectiediensten aan voor scholen die op zoek zijn naar bekwame en vakbekwame docenten. Met behulp van een uitgebreid netwerk en een zorgvuldige selectieprocedure, streeft Wijleren.nl ernaar om de juiste kandidaten te matchen met de behoeften van de school. Dit wordt gedaan zonder lange termijn contracten, waardoor scholen flexibiliteit behouden in hun personeelsbeleid.

Superhelden voor de Klas: continuïteit in het onderwijs

Tot slot biedt Wijleren.nl een oplossing voor situaties waarin lessen uitvallen of docenten plotseling moeten invallen. Door 'superhelden' voor de klas te plaatsen, zorgt Wijleren.nl voor continuïteit in het onderwijsproces. Deze superhelden begeleiden leerlingen bij het zelfstandig werken aan het lesmateriaal, waardoor er geen extra belasting ontstaat voor het rooster, het personeel en de leerlingen.

Door middel van deze diverse programma's en diensten, en met een sterke nadruk op samenwerking, praktijkgericht leren en individuele ondersteuning, biedt Wijleren.nl een holistische benadering van onderwijs die gericht is op het bevorderen van de ontwikkeling en het succes van elke leerling.

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest