Docentenmarktplaats.nl helpt onderwijsinstellingen geld besparen

Tijdelijk personeel

Na een jaar van intensieve voorbereiding is op 1 oktober  2014 de site Docentenmarktplaats.nl gelanceerd. Het docentenplatform waar vraag en aanbod op het gebied van tijdelijke personeelsvraagstukken bij elkaar komen.

Schaarste op arbeidsmarkt

Docentenmarktplaats.nl heeft als doel middelbare scholen te helpen in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt. Met meer dan 280 scholen,zo’n 25 aangesloten bemiddelingsbureaus  en 40uitgezette vacatures heeft het onderwijsplatform een vliegende start gemaakt.

Vervanging

Elke onderwijsinstelling in het voortgezet onderwijs kent het probleem. Een docent valt uit en er moet snel, maar vooral ook goede vervanging geregeld worden. Een lastige zoektocht die voornamelijk veel kostbare tijd in beslag neemt.

Niet alleen verliezen scholen door kleinere budgetten hun flexibele schil, maar schaarste op de arbeidsmarkt maakt het vinden van gekwalificeerde docenten steeds moeilijker.

Extra docenten

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft voorspeld dat er in het schooljaar 2016-2017 ruim 1500 fulltime eerstegraadsdocenten extra nodig zijn in het voortgezet onderwijs.

Docentenmarktplaats.nl is opgericht om deze druk bij scholen te verlichten. Door krachten te bundelen kunnen middelbare scholen de vruchtenplukken van marktwerking en een collectief aanbod.

Bemiddelingsbureaus en zzp'ers

Het voor de onderwijsbranche unieke concept zorgt ervoor dat scholen snel geholpen worden. Scholen kunnen een beroep doen op de gehele markt van bemiddelingsbureaus en zzp’ers. Hierdoor zijn zij niet meer afhankelijk van één aanbieder uit hun omgeving. Dit scheelt tijd en maakt het bovendien overzichtelijk.

Inzicht in de kosten

Behalve dat ze snel een gedegen keuze kunnen maken uit de aangeboden docenten, houden scholen eenvoudig inzicht in de kosten. Door marktwerking kunnen zij rekenen op de beste kandidaat die het beste binnen hun budget past.

Docentenplatform

Docentenmarktplaats.nl biedt niet alleen uitkomst voor onderwijsinstellingen. Ook detacheerders en zzp’ers kunnen profiteren van het docentenplatform. Detacheerders hebben de mogelijkheid direct hun afzetmarkt te vergroten.

Vacatures

Freelance docenten beschikken vanaf heden over een website waar alle tijdelijke vacatures eenvoudig op een rij staan.

Onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden

Naast ondersteuning verlenen aan onderwijsinstellingen in Nederland, ondersteunt Docentenmarktplaats.nl ook onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Tien procent van de bruto winst gaat naar een onderwijs gerelateerd goed doel. Docentenmarktplaats.nl zou in de toekomst graag een eigen school willen oprichten.

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest