Wil je verder in de financiën?

Geplaatst op 19 oktober 2023

Heb je interesse om te werken in de financiële wereld? Wil je werken met effecten en handelen (voor anderen)? Dan kun je niet zonder een DSI opleiding. Een DSI-certificering is nodig voor professionals in de financiële sector, met name diegenen die werkzaam zijn in de effectenbranche in Nederland.

Waarvoor dient de DSI-certificering?

Deze certificering is bedoeld om de integriteit en deskundigheid van deze professionals te waarborgen. Heb je eenmaal een DSI-certificering, dan kunnen jouw klanten erop vertrouwen dat je volkomen integer werkt. Jij houdt je aan de professionele normen die gelden voor financiële professionals. Jij maakt je niet schuldig aan fraude, marktmanipulatie en andere schadelijke praktijken. Daarbij ben jij vakkundig en heb jij de minimaal vereiste kennis en vaardigheden om je werk goed uit te voeren. Natuurlijk met inachtneming van de geldende regels en wetten voor de effectenhandel.

Maar er is meer: als effectenhandelaar krijg je te maken met grote sommen geld die worden geïnvesteerd. Je opdrachtgevers kunnen er, dankzij de DSI-certificering, op vertrouwen dat jij je écht inzet voor hun belangen. 

Ga nog een stapje verder

Wil jij degene zijn die ervoor zorgt dat de regels van een organisatie en de wetten die algemeen gelden worden nageleefd? Dan is een compliance opleiding iets voor jou. Jij bent dan de belangrijke en onmisbare schakel in de organisatie die ervoor zorgt dat alles loopt zoals het hoort te lopen.

Jij bent verantwoordelijk voor de naleving van alle geldende wetten en regels. En ja, daar horen ook de door de organisatie opgestelde regels bij. Zijn er twijfels? Dan weet men jou te vinden. Let wel: dit gaat niet alleen over de financiën van de organisatie, maar ook over alle andere zaken die spelen in de organisatie. Je moet dus communicatief heel vaardig zijn, maar ook precies weten wat de regels zijn, waar je de juiste versie kunt vinden en hoe deze regels moeten worden geïnterpreteerd. Jij bent dé compliance officer, maar jij maakt de regels en wetten niet. Jij zorgt er alleen voor dat deze worden nageleefd. En dat is van groot belang!

 

 

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest