Dit zijn de voordelen van een bedrijfscoach

Geplaatst op 2 januari 2024

Hoor je de term ‘bedrijfscoach’, dan denk je misschien: ‘nee, niet wéér een coach’. Maar wat als je zelf leert hoe je anderen meer zelfbewust kan maken en kunt activeren? Stel dat je deze kwaliteiten binnen een mum van tijd onder de knie krijgt en daarmee kunt zorgen voor positieve verandering? Een bedrijfscoach geeft geen eindeloze therapiesessies, maar helpt jou efficiënt aan de juiste skills waarmee jij anderen kunt inspireren duurzamer en meer tevreden te leven. Zowel privé, als op de werkvloer.

Wat zijn de voordelen van een bedrijfscoach?

Met de NONONS opleiding tot bedrijfscoach leer je binnen een aantal bijeenkomsten vaardigheden waarmee je regie kan nemen én geven aan anderen. Dit leidt tot een groter zelfsturend vermogen en uiteindelijk tot betere resultaten. Een bedrijfscoach geeft jou tools waarmee jij jouw kwaliteiten in kaart brengt en weet hoe je ze effectief kan inzetten. Je wordt je bewuster van jouw ideeën en kunt ook anderen aansturen ze inzichtelijk te maken, de horizon te verbreden en te laten ontdekken welke nieuwe uitdagingen energie geven. Met deze vaardigheden op zak, help je jezelf, anderen en de organisatie vooruit. Er ontstaat:

  • een fijnere samenwerking op het werk en binnen privé relaties
  • betere focus op doelstellingen
  • meer tevredenheid, minder stress
  • betere resultaten

Een bedrijfscoach bij NONONS geeft jou als individu leidinggevende vaardigheden mee en leert je om te gaan met de dynamiek in een team. Je leert technieken die je veelzijdig kunt inzetten en die ook toepasbaar zijn voor bijvoorbeeld een gewenste beweging richting een groenere toekomst en het effectief doorgeven van idealen.

Wanneer schakel je een bedrijfscoach in?

Ieder bedrijf, iedere afdeling, team of individu heeft een eigen dynamiek, heeft positieve kanten en valkuilen. Een bedrijfscoach leert jou hier inzicht en grip op te krijgen. Dat kan op verschillende momenten nodig zijn, bijvoorbeeld als je als bedrijf wilt verduurzamen en je wilt leren hoe je anderen kunt activeren. Het is hoe dan ook verstandig om alert te blijven op een gezonde omgeving en daarom altijd een goed idee om coaching vaardigheden op te doen. Vraag NONONS jou hierbij op weg te helpen wanneer het nodig is (nog) beter samen te gaan werken, wanneer resultaten achteruitgaan, verduurzaming nodig is, of wanneer er een reorganisatie op de stoep staat. Met de no nonsense aanpak van NONONS krijg je binnen een aantal sessies helder hoe je iedereen effectief richting de juiste doelen laat bewegen.

Zoek een bedrijfscoach

Neem de stap en ga voor meer efficiëntie en een gezonde werk- en privé-omgeving. Bij NONONS ontwikkel je jezelf binnen vijf opleidingsdagen tot de ideale, coachende ondersteuner die zowel persoonlijk als professioneel kan motiveren en activeren.

 

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest