Joost Karels

Onderwijsjurist

Website: BVD advocaten
LinkedIn profiel Joost Karels

De dagelijkse praktijk 

Joost Karels is als juridisch medewerker werkzaam bij BVD advocaten. In de dagelijkse praktijk adviseert hij cliënten bij allerhande vraagstukken die spelen in het onderwijs. In veel van die zaken gaat het dan om een arbeidsrechtelijk geschil tussen school en leerkracht. Hiernaast hebben ook kwesties met betrekking tot bijvoorbeeld medezeggenschap, leerling-ouder problematiek en scholing zijn bijzondere aandacht. 

Loopbaan

Joost Karels studeerde rechtsgeleerdheid en geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam behaalde hij zijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak geschiedenis. Jarenlang is Joost in het middelbaar onderwijs werkzaam geweest als docent geschiedenis.

Een eigen invalshoek

Zijn brede academische vorming in combinatie met zijn werkervaring buiten de advocatuur, stellen hem in staat om vanuit een geheel eigen invalshoek zijn bijdrage te leveren in onderwijsdossiers. Joost is in staat om zaken vanuit een groter perspectief te zien, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

 

 

 

 


Artikelen van deze auteur

Samenwerkingsverbanden passend onderwijs
Samenwerkingsverbanden: de belangrijkste punten op een rij
Joost Karels
Ongewenst contact in de klas
Ongewenst contact tussen leraar en leerling
Joost Karels


Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbriefInschrijven nieuwsbrief

[extra-breed-algemeen-kolom2]Joost KarelsInschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.