Natasja Esmeijer

Beelddenk-expert en auteur

Website: natasjaesmeijer.nl
LinkedIn profiel Natasja Esmeijer

Natasja Esmeijer is 10 jaar werkzaam als beelddenkcoach in haar praktijk Beeldig Brein waar zij leerlingen begeleidt die vastlopen in het onderwijs vanwege niet-passend onderwijs.
 
Na het volgen van diverse opleidingen heeft zij de kennis van diverse aspecten van het beelddenkende brein samengebracht tot een duidelijk, toepasbaar geheel. De breinontwikkeling, de werkrichting, het dominantieprofiel, de hooggevoeligheid en het anders leren heeft zij samengevoegd tot een logisch geheel waardoor er duidelijkheid kwam over hoe anders het beelddenkende brein informatie verwerkt. 
 
Deze informatie is te lezen in de twee boeken die ze heeft geschreven. 'BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…' is geschikt voor ouders en leerkrachten en ‘Allergisch voor Moeten’ is geschreven om de beelddenkende jongere inzicht te geven in hun brein. Daarbij worden de oorzaken en gevolgen van niet-passend onderwijs meegenomen zoals schooltrauma en thuiszitters. Vooral hoogbegaafde kinderen hebben hier baat bij.
 
Samen met Miranda Meijer heeft Natasja Het Beelddenkende Brein opgericht om de kennis van het beelddenkende brein beschikbaar te maken voor de praktijk. Middels cursussen, professionalisering en Webinars verspreiden zij de praktische toepassing van anders leren in het onderwijs en de maatschappij. Zo hopen zij de bewustwording van het beelddenken binnen het onderwijs te vergroten waardoor passend onderwijs een kans krijgt.
 
Zij begeleiden studenten en wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op de bewustwording en toepassing van de kennis van het beelddenkende brein.
 
 

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!

 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest