Dr. Lisette Bastiaansen

Onderwijspedagoog

Website: Lisette Bastiaansen
LinkedIn profiel Lisette Bastiaansen

Dr. Lisette Bastiaansen richt zich in haar werk op de vraag naar mens-zijn en mens-worden in opvoeding en onderwijs, vanuit het idee dat oefenen-met-elkaar-werkelijk-ontmoeten-als-mens bijdraagt aan goed samen-leven en samen-werken.
 
Naast dat ze zelf onderzoek doet op het gebied van (onderwijs)pedagogiek, is ze als onderzoeksbegeleider verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek waar ze jaarlijks een aantal studenten begeleidt bij hun scriptie.
 
Lisette Bastiaansen is in 2021 onder leiding van Gert Biesta gepromoveerd op de vraag naar de pedagogische betekenis van ‘aandachtige betrokkenheid’. Voor haar proefschrift liep ze mee met zowel leraren, leerlingen als leidinggevenden in onderwijs. Van haar proefschrift is bij uitgeverij Garant een boek verschenen: ‘Aandachtige betrokkenheid als pedagogische grondhouding’.
 
Voor Lisette ging promoveren werkte ze als docent bij Fontys Hogescholen. Daarvoor heeft ze in de communicatie (o.a. bij Rabobank Nederland) en journalistiek (o.a. dagblad BN/De Stem) gewerkt.
 
Momenteel doet ze onderzoek naar de vraag wat het voor jongen mensen betekent om opnieuw te mogen/moeten beginnen. In dat licht is ze als vrijwilliger verbonden aan Stronk Maakt, een jeugdwerkplaats in Dongen, waar jongeren die uitvallen uit onderwijs begeleid worden om opnieuw hun plek in de wereld te vinden.
 
Daarnaast is ze bezig met een boek voor de onderwijspraktijk, waarin ze, daarbij bouwend op haar proefschrift, de pedagogische grondhouding verder verdiept en verbreedt en deze verbindt aan de dagelijkse praktijk. 
 

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!


Artikelen van deze auteur

Verlaging studiedruk door verlaging te halen studiepunten
Verlaging studiedruk door verlaging aantal te halen studiepunten? We moeten onszelf bij de opvoedkladden grijpen!
Lisette Bastiaansen

Wij-leren.nl Academie

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbriefInschrijven nieuwsbrief

[extra-breed-algemeen-kolom2] 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest