Auteurs
Albert de Boer Alex de Bruijn Angela Kouwenhoven Anna Bosman Anton Horeweg Arjan Clijsen Bas ter Avest Bea Pompert Casper Hulshof Ceciel Borghouts Dick van der Wateren Dirk van der Wulp Dolf Janson Elena Carmona van Loon Eleonoor van Gerven Erna Brummel Eveline van Baalen Ewald Vervaet Filip Dochy Gerard Melis Gerdineke van Silfhout Gert Biesta Guus Geisen Harm Klifman Harry van de Pol Hélène van Oudheusden Henk Galenkamp Henk Sissing Herman Kolthof Ivo Mijland Jan Jutten Jelte van der Kooi Joop Stroes Jos Cöp Karen Heij Karin van de Mortel Kees van Overveld Lia Voerman Lia Voerman en Frans Faber Luc Stevens Marcel Schmeier Marcel van Herpen Marjoke Hinnen Marjolein Zwik Marléone Goudswaard Martie de Pater Menno van Hasselt Michel Verdoorn Miriam de Heer Naomi Mertens Noëlle Pameijer Paul Filipiak Peter de Vries Peter de Vries Peter Mol René Leverink Robert-jan Simons Ronald Dulmers Sieneke Goorhuis Sonja de Lange Sylvia Peters Tanja van Beukering Teije de Vos Tijl Rood Ton van der Valk Wendy Brasz en Myra den Haan Wijnand Gijzen Wilfred Rubens Willem de Jong Yvonne van Sark
Gastauteurs
Anke de Boer Anne van Hees Arnold Jonk Bob van der Meer Ernst van Grol Gert de Graaf Hanne Touw Hanno van Keulen Hans van Rijn Inge Verstraete Ingrid van Essen Jacqueline Visser Job van Velsen Joep Derkx Joris Spekle Lex Hupe Lisanne van Nijnatten Louise Berkhout Maarten Massink Marion van Olst Monique Baard Nina Boswinkel Pepijn Dousi Peter Ruit Pieter Snel Sandra Koot Sanne van den Hoek Terry van de Beek Vera Meewis
Auteurs opinie
Laura Batstra Rijk van Ommeren Steven Pont
Redactie
Annemieke Top Arja Kerpel Bas van Dijk Helèn de Jong Korstiaan Karels Machiel Karels Marleen Legemaat

 

Sandra Koot

Trainer, adviseur

Website: Educote
LinkedIn profiel Sandra Koot

Sandra Koot

Sandra Koot is eigenaar van Educote, een onderneming die maatwerk levert in onderwijs en training op het gebied van passend onderwijs, co-teaching, ambulante begeleiding en interne begeleiding.

Ervaring

Sandra Koot heeft vanaf 1982 binnen BaO, SBO en SO cluster 2-3-4  in diverse functies gewerkt als leraar, RT’er, IB’er en AB’er. Daarnaast was zij van 2004 tot 2010 voorzitter van de Landelijke Beroepsgroep voor intern begeleiders (LBib) en de Landelijke Beroepsgroep voor ambulant begeleiders (LBab).

Co-teaching

Sandra Koot was actief in diverse onderwijsfora, zoals het Landelijk Platform Onderwijs en Jeugdzorg (LPOJ), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Collectief-Inclusief. In 2009 heeft zij in het kader van haar Academische Master Special and Inclusive Education (Roehampton University London) een onderzoek uitgevoerd met als onderwerp: ‘Een nieuwe rol voor de begeleider: Het vergroten van de handelingsvaardigheden van de leerkracht door Co-teaching’.

Ervaring

Recent heeft zij als trainer/consultant bij APS gewerkt in de expertisegroep Passend Onderwijs Primair Onderwijs. Bij APS was zij projectleider voor de thema’s Onderwijsondersteuningsprofielen en Co-teaching. Daarnaast werkte zij met IB-netwerken, gaf trainingen voor begeleiders, studiedagen over de toekomst van AB-diensten en deed schoolanalyse- en verbetertrajecten voor het S(B)O. Ook is zij betrokken geweest bij onderzoekstrajecten binnen APS.

Passend onderwijs

Sandra Koot is docent geweest aan het Seminarium voor Orthopedagogiek, waar ze studenten begeleidde in de Master SEN-opleiding. Ze is daarnaast voorzitter van de Stuurgroep Passend Onderwijs binnen CNV Onderwijs.
Vanuit deze brede ervaring heeft zij zich de laatste jaren sterk gemaakt voor het versterken van de handelingsvaardigheid van de leraar om Passend Onderwijs te doen slagen.


Artikelen van deze auteur

Co-teaching
Co-teaching: een pakkende aanpak voor passend onderwijs
Sandra Koot
OGW HGW en gedrag
Opbrengstgericht en handelingsgericht werken rondom gedrag: het kan!
Sandra Koot

Schrijf in voor de nieuwsbrief
Schrijf in voor de nieuwsbrief
Schrijf in voor de nieuwsbrief
Schrijf in voor de nieuwsbrief
[extra-breed-algemeen-kolom2]

Sandra KootInschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.