Sandra Koot

Trainer, adviseur

Website: Educote
LinkedIn profiel Sandra Koot

Sandra Koot

Sandra Koot is eigenaar van Educote, een onderneming die maatwerk levert in onderwijs en training op het gebied van passend onderwijs, co-teaching, ambulante begeleiding en interne begeleiding.

Ervaring

Sandra Koot heeft vanaf 1982 binnen BaO, SBO en SO cluster 2-3-4  in diverse functies gewerkt als leraar, RT’er, IB’er en AB’er. Daarnaast was zij van 2004 tot 2010 voorzitter van de Landelijke Beroepsgroep voor intern begeleiders (LBib) en de Landelijke Beroepsgroep voor ambulant begeleiders (LBab).

Co-teaching

Sandra Koot was actief in diverse onderwijsfora, zoals het Landelijk Platform Onderwijs en Jeugdzorg (LPOJ), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Collectief-Inclusief. In 2009 heeft zij in het kader van haar Academische Master Special and Inclusive Education (Roehampton University London) een onderzoek uitgevoerd met als onderwerp: ‘Een nieuwe rol voor de begeleider: Het vergroten van de handelingsvaardigheden van de leerkracht door Co-teaching’.

Ervaring

Recent heeft zij als trainer/consultant bij APS gewerkt in de expertisegroep Passend Onderwijs Primair Onderwijs. Bij APS was zij projectleider voor de thema’s Onderwijsondersteuningsprofielen en Co-teaching. Daarnaast werkte zij met IB-netwerken, gaf trainingen voor begeleiders, studiedagen over de toekomst van AB-diensten en deed schoolanalyse- en verbetertrajecten voor het S(B)O. Ook is zij betrokken geweest bij onderzoekstrajecten binnen APS.

Passend onderwijs

Sandra Koot is docent geweest aan het Seminarium voor Orthopedagogiek, waar ze studenten begeleidde in de Master SEN-opleiding. Ze is daarnaast voorzitter van de Stuurgroep Passend Onderwijs binnen CNV Onderwijs.
Vanuit deze brede ervaring heeft zij zich de laatste jaren sterk gemaakt voor het versterken van de handelingsvaardigheid van de leraar om Passend Onderwijs te doen slagen.

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!


Artikelen van deze auteur

OGW HGW en gedrag
Opbrengstgericht en handelingsgericht werken rondom gedrag: het kan!
Sandra Koot
Co-teaching
Co-teaching: een pakkende aanpak voor passend onderwijs
Sandra Koot

Wij-leren.nl Academie

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbriefInschrijven nieuwsbrief

[extra-breed-algemeen-kolom2] 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest