Hessel Haan

Oprichter

Website: Fluitend Leren
LinkedIn profiel Hessel Haan

Bewegend Leren als effectief leermiddel

In 2021 kwam ik in aanraking met het concept ‘Bewegend Leren’, toen ik dit toepaste op mijn toenmalige bijlesleerling Micha. De traditionele manier van lesgeven sloot niet aan op zijn belevingswereld, waardoor de lesstof niet tot nauwelijks werd opgenomen door hem.
 
Met behulp van ‘Bewegend Leren’ werd het voor Micha gemakkelijker om abstracte concepten te begrijpen. Zijn prestaties op school gingen vooruit, maar wellicht nog wel belangrijker, zijn plezier om naar school te gaan was terug. Met dit succesverhaal is Fluitend Leren ontstaan.

De leergierigheid van kinderen behouden en stimuleren

Bij Fluitend Leren streven wij ernaar om de leergierigheid van kinderen te behouden en te stimuleren. We zijn ervan overtuigd dat bewegend leren de sleutel is tot een holistische leerervaring die niet alleen de cognitieve vaardigheden van kinderen verbetert, maar ook bijdraagt aan hun fysieke en emotionele welzijn.

Verlagen van de werkdruk

Door onze jarenlange ervaring in het onderwijs weten wij dat de werkdruk onder leerkrachten hoog is. Door middel van kant-en-klare lessen zorgen wij er samen voor dat ‘Bewegend Leren’ op maat kan worden toegepast in ieder onderwijs.

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!


Artikelen van deze auteur

Bewegend Leren
Ontwikkeling en wetenschap achter Bewegend Leren
Hessel Haan

Wij-leren.nl Academie

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbriefInschrijven nieuwsbrief

[extra-breed-algemeen-kolom2] 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest