Leonard Verhoef

Directeur

Website: Human Efficiency
LinkedIn profiel Leonard Verhoef

Na de studies onderwijskunde en toegepaste experimentele psychologie ontwikkelde Dr. Leonard Verhoef zich van onderzoeker van het denken, ontwerper van human efficient systemen naar een toepasser van psychologische kennis. Hij laat zien hoe het leven en werken kan zijn van de automobilist, de OV-reiziger, de schipper, de treinmachinist, de vluchter, de rekenmeester en voor professionals die complexe systemen besturen als treindienst-, wegverkeersleiders en process controllers.

Hoe gaat dat nu, hoe zou dat volgens de cognitieve psychologie zou moeten gaan en hoe gaat dat dus in de toekomst. Nu ligt de focus op het leren rekenen.

Zes jaar onderzocht Leonard Verhoef het leren rekenen. Een resultaat is de Kwantiwijzer. Een kwalitatieve 'test' die niet zegt hoe goed een kind rekent maar waar het kind aan toe is en daarmee dus hoe de eventuele rekenproblemen opgelost kunnen worden. Aanvankelijk ontwikkeld aan de RUU Utrecht samen met leerpsycholoog Van Parreren en de wiskundige Freudenthal. Daarna geïmplementeerd door de Erasmus Universiteit.

Heb je vragen over dit thema? Stel ze in de onderwijs community binnen de Wij-leren.nl Academie!


Artikelen van deze auteur

Tellend optellen
Automatiseren met telraam en getallenlijn
Leonard Verhoef

Wij-leren.nl Academie

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbriefInschrijven nieuwsbrief

[extra-breed-algemeen-kolom2] 

Mis geen bijdragen

Inschrijven nieuwsbrief

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook Volg ons op instagram Volg ons op pinterest